sunde madpakke boller med amaranht

Opskrift – amaranht muffins til madpakken

Amaranth er en græs art fra sydamerika. Det er ikke et korn, men kan bruges lidt ligesom korn/mel. Det er frøene fra urten/græsarten som vi bruger. Kornene kan koges og bruges som ris eller quinoa, smagen er dog noget sødere og amaranth indeholder ikke samme bitterstoffer i skallen som quinoa gør. Når frøene er malet kan det bruges som mel. Du kan bruge det når du ellers ville bruge mandelmel, qinoamel eller lignende.

Og hvorfor så bruge amaranth? Fordi det har et naturligt højt protein indhold har et meget højt indhold af umættet fedt (77%). Amaranth indeholder fedtstoffet lysin, det indgår i celle opbygningen og det fåes normalt ikke gennem korn. Så.. Amaranth er sundt og smager sindsygt godt!

I denne opskrift er der tale om en madmuffin eller madbolle. Dvs. den kan spises med smør på eller evt. pålæg på. Den er genialt i en madpakke, da den mætter godt. Den indeholder gode fedtstoffer og protein fra cashewnødderne, olivenolien og amaranthmelet. Derfor er her et rigtig godt bud på et alternativ på en glutenfri madpakke, fx sammen med en skive stenalderbrød med øget økologisk laks og gulerodssalat. Hvis du ønsker en mere kageagtig udgave, kan halvdelen af nødderne erstattes af tørrede tranebær eller rosiner.

Glutenfri madpakke muffins med amaranth

sunde madpakke boller med amaranht

 

Ingredienser 8 stk:
250 gram amaranth mel
100 gram cashewnødder (tips: halvdelen kan erstattes af tørrede frugt for er sødere kage)
1 tsk vaniljepulver
1-1,5 tsk salt
1 tsk bagepulver
1 æg
1,5 dl soyamælk
0,5 dl olivenolie

Fremgang:

  1. Blend alle ingredienser, på nær nødder, i en skål eller foodprocessor.
  2. Pisk ingredienserne sammmen med håndmixer eller food processor.
  3. Vend cashewnødderne i dejen
  4. Fyld dejen i smurte muffins forme
  5. Bag de ca. 8 amaranth muffins ved 200 grader (almindelig ovn – 185 varmluftovn) i 18 min.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Få besked straks jeg er tilbage - i ventetiden får en min video til selvzoneterapi med 5 antistress-punkter
Jeg er desværre på barsel lige nu og kan derfor ikke tage imod kunder. Men få besked så snart jeg er tilbage og klar til at behandle og rådgive mine skønne klienter, ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev. 


I mellemtiden kan du lave selvzoneterapi  med mine 5 antistress punkter. Du får også mine bedste råd til at få ro på nervesystemet. 


Tilmeld dig her, og jeg sender dig straks en video med 5 antistress punkter du kan bruge til selv-zoneterapi og du vil være blandt de første til få besked når jeg er tilbage. Jeg deler desuden tanker omkring stress og hvordan jeg behandler stress. Senere deler jeg også viden omkring hormonelleubalancer (PCO(S), PMS mv. og hvordan jeg behandler dette. 
Kærlig hilsen Marlene