Opskrift – Friske forårsruller med kylling

Friske forårsruller er en nem og lækker måde at få massere af grønt og krydderurter til aften. I denne opskrift er der sesamstegt kylling, grønt og krydderurter samt en lækker sur-sød-sauce til at dyppe i. Det kræver lidt fingersnilde af rulle forårsrullerne – men øvelse gør mester. Den her ret er en god måde at få brugt resterne fra et kyllingeskrog – fx når man har fået ovn kylling dagen før – eller hvis man har kogt resten af skroget efter at have skåret bryst og lår af til andre retter. Men et kyllingebryst kan sagtens bruges 🙂

Frisk forårsrulle med kylling

mobilfotos 210314 156 mobilfotos 210314 157

Ingredienser, ca. 4 personer:
2 kyllingbryster, stegt. Eller det plukkede kød fra en kogt eller stegt kylling.
1 æg
2 chili
3 spsk sesamfrø
1 spsk tamari eller havsalt

Fyld:
1 rødløg
½ squash
2-3 avokadoer
1 tomat
1 bnt basilikum
1 lille hovedsalat eller 1/3 icebergsalat

Sursødsauce:
3 chili
3 spsk olivenolie
1.5 dl æblecidereddike
2-3 spsk kokossukker eller evt. agavesirup/rørsukker

½ pakke rispapir. Det fåes i velassorterede supermarkeder, special-købmænd og asiatiske butikker.

De færdige forårsruller kan evt. også dyppes i tamari eller almindelig soyasauce.

Først laves sursødsaucen. Chilierne skæres i tynde skriver og overhældes med eddike og olie. Herefter smages saucen til med kokossukker til man får en sursød smagsoplevelse. Det stærke kommer senere, og jo længer tid den trækker jo stærkere bliver den.

Marinaden til kyllingen blendes i en minihakker, foodprocessor eller lignende. Det vil sige: æg, tamari, sesam og chili. Massen hældes over kyllingestykkerne som derefter steges i kokosolie på panden til de har en sprød overflade, ikke for længe da kylling jo er tilberedt og kan blive tør.

Fyldet skæres i tynde strimler så det passer i en rulle. Rispapiret lægges i blød, i et fad med vand (fx et tærtefad eller meget stor tallerken) i få minutter, til den er helt blødt. Herefter placeres fyldet på midten, som vist på billedet. Så foldes den lange led af rispapiret over fyldet og fyldet presses fast. Herefter foldes de korte ender ind, så fyldet ikke kan falde ud, og hele rullen rulles over den sidste lange led af rispapiret. Det er meningen det skal ligne en forårsrulle.  Lige da jeg var færdig med den sidste,  nåede jeg til “nu er jeg sej til det her”, og så var det allerede slut. 😉 Det er vigtigt at folde dem stramt og ikke fylde alt for meget fyldt i.

Herhjemme regnes med 4 hele ruller per person.
De serveres hele eller skåret over i halve og dyppes i sursødsaucen og evt. soya/tamari.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.