glutenfri lakridskage

Opskrift – Glutenfri lakridskage

Jeg har længe ledt efter en perfekte lakridskage-opskrift. Min svigermor havde engang en lækker lakridskage med herned. Den var lavet med hvedemel, men jeg tænkte jeg kunne lave en glutenfri lakridskage, nu når jeg har fundet ud af, at mig og gluten ikke er gode venner overhovedet 🙂

Men hun kunne ikke finde samme opskrift igen 🙁 Har derfor prøvet mig frem og tilbage. Heldigvis kan jeg eksperimentere på arbejde i butikken, så hjemmet ikke svømmer over i kager, når jeg laver opskrifter 🙂

Resultatet blev denne glutenfri lakridskage, og den er så lækker som jeg ønskede mig. Den indeholder mandelmel der gør kagen ekstra konfekt-agtig, og kokossukker der ikke påvirker blodsukkeret så meget som almindeligt sukker. Den har en god balance i lakridssmagen, så lakridselskeren ikke bliver skuffet, men så lakridsskeptikeren også kan være lidt med.

Du skal være opmærksom på at lakridsekstrakt findes i mange varianter. Fx skal du IKKE købe lakridsrodsekstrakt – det er ikke ligeså kraftigt. Ellers er det bare at prøve sig frem 🙂

Da jeg var gravid og havde for lavt blodtryk, som lægerne intet kan stille op med, der var lakrids en hjælp. Men husk at hvis du får blodtrykssænkende medicin, så skal du passe på med alt for meget lakrids.

Glutenfri lakridskage

glutenfri lakridskage
glutenfri lakridskage

Ingredienser ca. 10 stykker:
150 gram olie, fx olivenolie, men også kokosolie kan bruges
100 gram kokossukker
3 æg
2 tsk bagepulver
200 gram rismel
200 gram fint blendede mandler eller mandelmel
4 spsk lakrids ekstrakt. Fåes i større supermarkeder og helsekoster.

Fremgang:

  1. Blend mandlerne hvis du ikke vil bruge penge på dyrt mandelmel (det gør jeg aldrig 😉 )
  2. Pisk æg og sukker sammen med håndmixer eller i en foodprocessor eller lignende.
  3. Resten af ingredienserne tilsættes og der piskes lidt længere.
  4. Dejen hældes i en lille form beklædt med bagepapir.
  5. Bages ved 175 grader varmluft i ca. 20 min.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Få besked straks jeg er tilbage - i ventetiden får en min video til selvzoneterapi med 5 antistress-punkter
Jeg er desværre på barsel lige nu og kan derfor ikke tage imod kunder. Men få besked så snart jeg er tilbage og klar til at behandle og rådgive mine skønne klienter, ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev. 


I mellemtiden kan du lave selvzoneterapi  med mine 5 antistress punkter. Du får også mine bedste råd til at få ro på nervesystemet. 


Tilmeld dig her, og jeg sender dig straks en video med 5 antistress punkter du kan bruge til selv-zoneterapi og du vil være blandt de første til få besked når jeg er tilbage. Jeg deler desuden tanker omkring stress og hvordan jeg behandler stress. Senere deler jeg også viden omkring hormonelleubalancer (PCO(S), PMS mv. og hvordan jeg behandler dette. 
Kærlig hilsen Marlene