Glutenfri nugget

Opskrift – glutenfri kyllinge nuggets med kikærtesalat

Kyllinge nuggets med nødderasp og kikærtesalat med bagte peberfrugter

En rigtig børne klassikere. Nogle vil måske ikke mene at kikærtesalat falder inden for familie katagorien. Men min den mindste elsker kikærter. Den store elsker nuggets. Så her er alle glade med denne kombination 🙂 Hvis man ikke synes 12-15 nuggets er nok til sin familie, kan man lave af 4 kyllingebryster, eller man kan have to typer tilbehør. Fx denne kikærtesalat og rodfrugter i ovnen med lækker mayonaise til.

Kyllingnuggets med nøddepanering og kikærtesalat med bagte peberfrugter

Ingredienser:
2 stykker kyllingebryst (giver 12-15 nuggets)
50 gram mandler 50 gram hasselnødder
1-2 æg
kokosolie til stegning
250 gram kikærter (gerne nogle der har være sat i blød, kogt og efterfølgende frosset – eller bare en dåse fra supermarkedet)
2 peberfrugter
1 potte persille
1 fed hvidløg
Saften fra 1 lime (eller en ½ citron)
3 spsk god olivenolie
havsalt og peber

  1. Kikærterne sættes i blød ca. 24 timer før de skal bruges. Jeg plejer at sætte en hel pose kikærter i blød og så dele den op i portioner på 250 gram (mængden passer til både falafel, salat og hummus)
  2. På dagen: kikærterne koges i ca. 20 min. (skal være rare at tygge). Vandet hældes fra og kikærterne køles af.
  3. Peberfrugterne halveres, renses for korn og skæres i kvarte. De smøres let med olivenolie og lægges på en bageplade med den blanke flade op ad, og peberfurgter bages ved 200 grader i ovnen. De tages ud når kanterne begynder at blive sorte.
  4. Nødderne blendes til fint mel i en minihakker eller foodprocessor.
  5. Kyllingen skæres i passende stykker. Ca. 2×2 cm. Det er svært at få dem helt symmetriske.
  6. Æggene piskes på en tallerken og kyllingestykkerne vendes heri og efterfølgende i nøddemelet.
  7. Hvidløget presses eller rives. Det blandes i en skål med olivenolie og limesaften. Dressingen smages til med salt og peber og skal smage let syrligt og salt.
  8. Rødløget skæres i fine tern og persillen hakkes groft.
  9. Kyllingestykkerne steges ved mellem varme ca. 2,5 min på hver side, alt efter stykkernes tykkelse. Vær forsigtig med for høj varme da nødderne så bliver brændte.
  10. Mens kyllingestykkerne steges, blandes de let afkølede kikærter, dressingen, løget og persille. Når peberfrugterne er bagt færdig skæres de i mundrettestykker og blandes med salaten.

God appetit

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Få besked straks jeg er tilbage - i ventetiden får en min video til selvzoneterapi med 5 antistress-punkter
Jeg er desværre på barsel lige nu og kan derfor ikke tage imod kunder. Men få besked så snart jeg er tilbage og klar til at behandle og rådgive mine skønne klienter, ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev. 


I mellemtiden kan du lave selvzoneterapi  med mine 5 antistress punkter. Du får også mine bedste råd til at få ro på nervesystemet. 


Tilmeld dig her, og jeg sender dig straks en video med 5 antistress punkter du kan bruge til selv-zoneterapi og du vil være blandt de første til få besked når jeg er tilbage. Jeg deler desuden tanker omkring stress og hvordan jeg behandler stress. Senere deler jeg også viden omkring hormonelleubalancer (PCO(S), PMS mv. og hvordan jeg behandler dette. 
Kærlig hilsen Marlene