Opskrift – Glutenfrit brød med kikærtemel

Jeg gider kun spise glutenfrit brød hvis det er ligeså lækkert som almindeligt brød. Og det lever dete brød op til. Jeg spiser ikke særlig meget brød, da jeg ikke tåler gluten, og jeg ikke synes jeg behøves erstatte alt med gluten med noget glutenfrit. Jeg spiser heller noget helt andet – fx grøntsager. Ved særlige lejligheder spiser jeg dog også brød. Min største anke mod brød, er at mange danskere spiser for meget brød først på dagen. Det giver store energiudsving og bidrager med mæthed, så man ikke får de nødvendige proteiner og fedtstoffer der er nødvendige at få tidligt på dagen, der ellers ville gøre dig mæt – længere og med mindre energimæssige udsving. Ved at få proteiner og fedt først på dagen giver du dine hormoner de bedste vilkår for at blive dannet under søvnen. Det er meget vigtigt for at sove godt, og for at holde en god hormonbalance – ikke mindst når du er stresset.

Med det sagt – så spiser jeg også brød indimellem, fx om eftermiddagen. Da kulhydrater er vigtige især om aftenen.

Dette lækre morgenbrød har en sprød skorpe, og er ikke klistret som noget glutenfri brød kan blive. Det holder sig også lækkert på anden dagen. Det har kikærte mel som bidrager med proteiner og mæthed over længere tid. Hvis du spiser det til morgnemad, så husk rigeligt smør og et blødkogt æg – så giver du din hormonbalance en chance 😉

Faktisk kan dette brød også bruges som bruschetta eller som madbrød som alternativ til focaccia. Jeg lavede bruschetta af en rest kikærtebrød, brug gerne daggammelt brød. Jeg skær brødet i skiver og penslede det med olivenolie. Herefter grillede jeg brødet 2-3 min på hver side (kan også gøres i ovnen), gnid brødene med et pillet fed hvidløg og brugte lomo og grofthakket tomat og basilikum som topping. Det var en yderst fremragende ret 🙂

Lækkert glutenfrit brød med kikærtemel

Ingredienser:
2 spsk grov HUSK/physillum (loppefrøskaller)
0,5 l lunken vand
50 g majsgryn også kaldet polenta
75 g kikærtemel
100 g fuldkornsrismel
100 g boghvedemel
1 tsk havsalt eller tamari
4 spsk kerner, fx hørfrø, sesam, solsikke- eller græskarkerne

Fremgang:

  1. Bland HUSK og vand. Lad det stå 15 min. Herefter røres det grundigt igennem, evt. med det røremaskine.
  2. Bland mel og kerner i blandingen og rør det hele godt igennem igen. Brug en håndmikser med dejkroge eller en rørermaskine.
  3. Vil du have den rundeform og evt. de lækre striber bagerbrød har, så anskaf dig en hævekurv. En skål kan bruges i første omgang. Den fores med rigeligt rismel og dejen lægges heri. Herefter vendes formen/skålen ud på en bageplade med bagepapir.
  4. Bages 1 time og 15 min ved 180 grader (170 ved varmluft)

Comments (2)

    1. Altså glutenfrit brød kan jo ikke hæve på samme måde som almindeligt brød. Det er jo gluten i melet der skaber luftboblerne og får det til at hæve sammen med hævemidlet.

      Det findes en del nye opskrifter på glutenfrit brød der har en krumme der minder om almindeligt brød, det plejer jeg at kalde den nye generation af glutenfrit brød. Men dette brød har ofte rigtig meget stivelse i sig, selvom det smager godt.

      Det brød har en god krumme og konsistens men ikke så meget ren stivelse. Det er et lækkert brød 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Få besked straks jeg er tilbage - i ventetiden får en min video til selvzoneterapi med 5 antistress-punkter
Jeg er desværre på barsel lige nu og kan derfor ikke tage imod kunder. Men få besked så snart jeg er tilbage og klar til at behandle og rådgive mine skønne klienter, ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev. 


I mellemtiden kan du lave selvzoneterapi  med mine 5 antistress punkter. Du får også mine bedste råd til at få ro på nervesystemet. 


Tilmeld dig her, og jeg sender dig straks en video med 5 antistress punkter du kan bruge til selv-zoneterapi og du vil være blandt de første til få besked når jeg er tilbage. Jeg deler desuden tanker omkring stress og hvordan jeg behandler stress. Senere deler jeg også viden omkring hormonelleubalancer (PCO(S), PMS mv. og hvordan jeg behandler dette. 
Kærlig hilsen Marlene