Granola

Opskrift – hjemmelavet Granola (müsli uden korn)

Det her er verdens nemmeste opskrift. Den er så kort, at det næsten ikke kan kaldes en opskrift. Den er på hjemmelavet müsli. Når en müsli er uden korn kaldes det er granola.

I weekenden spurgte jeg min søde kæreste hvad han gerne vil have til morgenmad, da han havde lidt ondt i håret. Jeg havde regnet med at svarede noget i stil med æg og bacon. Men der tog jeg fejl. Han svarede: “Jeg vil gerne have yoghurt med müsli på, hvis jeg selv kan bestemme” .. Bom bom, så havde man set det med. (Sidenote: Nu kan han altid selv bestemme, men det er jo ikke altid han selv kan bestemme og jeg så laver det til ham 😉 )

Nå müsli skulle han få, hjemmelavet selvfølgelig. Tænkte først jeg ville riste nogel havregryn, men det havde vi ikke, og det kan jeg faktisk ikke tåle selv. Så hvad gør man så, jo man ser hvad der er i skabet, blander det på en pande med lidt agavesirup og voila – hjemmelavet müsli, kornfri og næsten sund.

Nogen gange går disse improvisationer ikke godt – men som regel, og denne gang i særdeleshed, går det super.

Hjemmelavet müsli uden korn og sukker

hjemmelavet granola
hjemmelavet müsli uden korn og sukker

Ingredienser, en stor portion til 6-8 skåle (vi bruger altid a38):
1 dl græskarkerner
1 dl sesamfrø
1 dl chia frø
1 dl hakkede mandler
1 dl solsikkekerner
0,5 dl hakkede cashewnødder
0,5 dl hakkede rosiner
2-4 spsk agavesirup eller kokossukker, alt efter smag og behag.
lidt kokosolie til stegning

TIP: chia frø er rig på omega 3 og er meget proteinrig, er derfor genial i en ret som denne, da den mætter godt. Kan dog erstattes af hørfrø hvis ikke har chiafrø.

Fremgang:

  1. Steg alle ingredienserne på pande med lidt kokosolie. Steges til nødder er let gyldne og sirup helt smeltet.

Skal den hjemmelavet granola gemmes, så lad massen hvile på en tallerken (spredt lidt ud så det ikke klumper sammen under opbevaring) og gem der derfor i gamle syltetøjsglas eller anden lufttæt opbevaring.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Få besked straks jeg er tilbage - i ventetiden får en min video til selvzoneterapi med 5 antistress-punkter
Jeg er desværre på barsel lige nu og kan derfor ikke tage imod kunder. Men få besked så snart jeg er tilbage og klar til at behandle og rådgive mine skønne klienter, ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev. 


I mellemtiden kan du lave selvzoneterapi  med mine 5 antistress punkter. Du får også mine bedste råd til at få ro på nervesystemet. 


Tilmeld dig her, og jeg sender dig straks en video med 5 antistress punkter du kan bruge til selv-zoneterapi og du vil være blandt de første til få besked når jeg er tilbage. Jeg deler desuden tanker omkring stress og hvordan jeg behandler stress. Senere deler jeg også viden omkring hormonelleubalancer (PCO(S), PMS mv. og hvordan jeg behandler dette. 
Kærlig hilsen Marlene