Inostiol til PCOS

Inostiol molekyle

Har du hørt om inostiol?

Definition: Inostiol er faktisk det, vi kender som B8 vitamin. Inostiol er i virkeligheden en sukkerart med antioxidantisk effekt. I kroppen findes primært myoinostiol. Via insulinafhængige NAD/NAHD epimerase enzymer, omdannes myoinostiol til D-chiro inostiol.  

Inostiol bliver betragtet som et vidundermiddel til PCOS, men det virker kun, hvis man rent faktisk mangler inostiol.

Sådan kan inostiolmangel påvirke dine symptomer eller give dig PCOS

Mangel på D-chiro inostiol kan i sig selv give insulinresistens og dermed PCOS. Man mistænker, at en af årsagerne til arvelig PCOS, kan være at man (genetisk) er dårlig rustet til at omdanne inostiol til D-chiro inostiol. Men da denne omdannelse er afhængig af insulin, kan manglen på D-chiro-inostiol også blot opstå, af sig selv, på baggrund af insulinresistens. 

Inostiolmangel kan give høje testosteronniveauer. Derfor er et tilskud med D-chiro og myoinostiol helt oplagt ved insulinresistensbetinget PCOS med symptomer på androgent overskud (uønsket hårvækst, akne, hårtab mv.). 

Hvilket tilskud skal du vælge?

I kroppen er mængden af myo og D-chiro inostiol 40:1, og det anbefaler jeg selvsagt også i et kosttilskud.

Selvom myoinostiol burde omdannes til D-chiro inostiol, så er det desværre ikke altid sådan, det sker i kroppen. Hvis vi her medtager at man mistænker at en årsag til PCOS kunne være, at man ikke evner at omdanne inostiol, så er et tilskud i den rette form ekstra relevant. 

Før har D-chiro-inostiol (som for eksempel i femifert) være brugt alene, men effekten har vist sig at øges hvis det tages med myoinostiol. At tage myoinsotiol alene som fx i Inocaps anbefaler jeg aldrig, det giver simpelthen ikke mening.

Jeg anbefaler at du søger efter et produkt i udlandet, dit kvalitetsstempel er at forholdet er 40:1, fx 2000 mg myoinostiol og 50 mg d-chiro-inostiol*. Desværre findes der ikke det rette produkt på det danske marked.

Konklusion

Inostiol til PCOS kan være virkelig godt. Mangel kan i sig selv skabe PCOS (uden andre årsager) og mangel kan forværre PCOS symptomer. Men et tilskud er ikke et vidundermiddel, og det virker kun, hvis du har mangel. Mit råd er derfor at prøve det i 3 måneder for at tjekke effekten, og oplever du ikke forskel, så stop. Når du tager inostiol så vælg det rette produkt, ellers kan du ikke vurdere om det virker.


Held og lykke med det hele <3

Kærligst Marlene

Vil du lære mere kan du komme med ind i mit PCOS community på facebook her:

PCOS community
https://www.facebook.com/groups/pcosbehandlermarlenedencker

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.