Opskrift – Lækker glutenfri jordbærtærte

Jordbærsæsonen er ved at starte. Og der findes ikke meget der slår en hjemmelavet jordbærtærte. Den her opskrift er en klassiker hjemme ved os til fødselsdage osv. Den har væsentligt mindre sukker end en almindelig jordbærtærte. Men det er bestemt ikke det du tænker når du spiser den. Der tænker man over den bløde luftige bund og at den smager himmelsk. Jeg laver den gerne laktosefri hvis nogen af gæsterne ikke er gode til mælk, men den kan sagtens laves med en helt almindelig kagecreme rørt op med flødeskum.

Jeg har her brugt kokoscreme fra soyaToo til cremen. Det er kokoscreme der kan piskes som flødeskum, og kan købes i de fleste helsekostforretninger og på nettet. Du kan også få riscreme og soyafløde til piskning. Personligt synes jeg, soyaflødeskum smager lidt fladt og med en sær eftersmag. Rismælk er generelt meget sødt, og passer ikke altid til de kager jeg bager, omend jeg endnu ikke har prøvet riscremen til piskning. Derfor bruger jeg kokoscreme, det har en naturlig sødme og passer til det meste bagværk.

En jordbærtærte med flødskum vil blive meget fad, men det er ikke tilfældet med kokoscremen. Dog er der brugt ærtemel i kokoscremen, formentligt så cremen kan piskes stift. Dette efterlader en svag ærtesmag. Derfor synes jeg, det er vigtigt at bruge vanilje eller anden smagsgiver til cremen, når nu den fylder 1/3 af kagen.

Jeg har også ofte lavet denne jordbærtærte hvor jeg har taget det tykke fra en dåse kokosmælk fra køl og pisket til en creme sammen med vanilje og en spiseskefuld sukker. Det er virkelig et nemt og godt trick.
Trives du fint med laktose kan du jo også ave en helt almindelig kagecreme. Jeg bruger ofte denne opskrift.

Glutenfri og laktosefri Jordbærtærte

sukkerfri jordbærtærte

Ingredienser:
6 æg
6 spsk kokossukker (kan evt. erstattes af rørsukker eller dadelpure)
1,5 spsk fiber HUSK
3 dl mandelmel (kan du lave selv lave i en kaffekværn eller kraftig blender)
1,5 dl kokosfløde (det tykke fra en kold dåse kokosmælk) evt. erstattes med 1 dl mandelmælk og 0,5 dl kokosolie
2 tsk bagepulver
3 spsk smør eller kokosolie
Kornene fra 1 stang vanilje
1 bakke jordbær
300 ml kokosfløde til piskning

Fremgang:

  1. Evt. smøret tages ud af køleskabet så det kan blive blødt.
  2. Først blandes fiber HUSK og æg. Det piskes godt sammen i en skål, således der ikke er store klumper af HUSK.
  3. Dernæst blendes evt. mandler til mandelmel.
  4. Alle ingredienserne blandes sammen i skålen med HUSK og æg. Det hele piskes til en jævn masse med en elpisker.
  5. Massen hældes i en smurt tærte form.
  6. Bages ved 180 grader (170 grader ved varmluft) i ca. 18 min.
  7. Tærtebunden ser nu ud som på billedet ovenover. Let gylden, fast men stadig saftig. Bunden skal køle helt af før der kommes creme på.
  8. Kokoscremen piskes stift sammen med kornene fra vaniljestangen. Det skal piskes noget længere end almindelig fløde, men kan blive lige så fast.
  9. Når tærtebunden er kold, smøres den med kokoscremen. Jordbærene skylles og halveres. De halve jordbær placeres på tærten, i det mønster man foretrækker.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Få besked straks jeg er tilbage - i ventetiden får en min video til selvzoneterapi med 5 antistress-punkter
Jeg er desværre på barsel lige nu og kan derfor ikke tage imod kunder. Men få besked så snart jeg er tilbage og klar til at behandle og rådgive mine skønne klienter, ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev. 


I mellemtiden kan du lave selvzoneterapi  med mine 5 antistress punkter. Du får også mine bedste råd til at få ro på nervesystemet. 


Tilmeld dig her, og jeg sender dig straks en video med 5 antistress punkter du kan bruge til selv-zoneterapi og du vil være blandt de første til få besked når jeg er tilbage. Jeg deler desuden tanker omkring stress og hvordan jeg behandler stress. Senere deler jeg også viden omkring hormonelleubalancer (PCO(S), PMS mv. og hvordan jeg behandler dette. 
Kærlig hilsen Marlene