madpakke salat

Opskrift – frokost salat med æg og broccoli – god til madpakken

Det med madpakker, det kan godt være svært hvis man ikke spiser brød til hverdag, men den her mættende frokost salat er nem og kræver næsten igen forberedelse. Kan sagtens laves mens man laver aftensmad (man kan evt. bruge broccoli rester fra aftensmaden) og venter man æg, kan den sagtens holde sig lækker til du skal spise den dagens efter.

Med salat til frokost kan jeg have svært ved at holde mig mæt. Derfor bruger jeg tit rester fra aftensmaden. Men.. nogengange smager min mad bare sååå godt, at der slet ikke er rester til frokost 😉 What to do? Så må man finde på lækre og mættende frokost salater, og denne er af de bedste. Men denne salat kan jeg sagtens holde mig mæt og glad indtil jeg komme hjem fra arbejde.

Mættende frokost salat med broccoli, tun og æg

madpakke salat

Ingredienser, til en madpakke:
1/3 – 1/2 broccoli
2 æg
1 tomat
2 spsk god mayonaise
lidt salt og peber
saft af 1/2 citron
evt. lidt friske krydderurter, fx basilikum
drys: chiafrø

Fremgang:

  1. Sæt en lille gryde med vand i kog. I mens du venter skærer du broccolien i små stykke. Stokken mindre end blomsten.
  2. Når vandet koger lægger du ægget ned i vandet med en ske. Du tager tid, det skal koge i 7 min for at blive perfekt smilende.
  3. Du tager en skål, madkasse eller hvad du har tænkt salaten skal transporteres i. Heri blander du citronsaft, mayonaise, et nip salt og peber og evt. krydderurter.
  4. Nu er der cirka 2-4 min tilbage før ægget er færdig. Så nu er det tid til at sætte broccoli stykker over. Ja i know, måske mærkeligt, men tidsbesparende, opvask sparende, miljø rigtigt og alle evt. bakterier fra ægget er dræbt – so why not?
  5. I mens æg koger færdig og broccoli koges let, skæres tomaten i både og dåsen med tun åbnes.
  6. Så tages æg og broccoli af varmen og vandets hældes fra. Broccoli hældes direkte i dressingen. Ægget skylles med rigeligt koldt vand og pilles.
  7. Broccoli og dressingen vendes rundt, og tomat placeres ovenpå (det er lækrest hvis det ikke bliver alt for smadret sammen i en madpakke), placeres æggene skåret i både på toppen af salaten, så det hele ikke bliver smattet. Tag en lille bøtte chiafrø med – og drys det på lige før servering.

God madpakke karma
Kærligst Marlene

PS som det ses på billedet tillader jeg mig selv lidt tun en gang imellem. Tun bliver dog nemt smattet og indeholder desuden alt kviksølv – så det er sjældent jeg spiser det.

 

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Få besked straks jeg er tilbage - i ventetiden får en min video til selvzoneterapi med 5 antistress-punkter
Jeg er desværre på barsel lige nu og kan derfor ikke tage imod kunder. Men få besked så snart jeg er tilbage og klar til at behandle og rådgive mine skønne klienter, ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev. 


I mellemtiden kan du lave selvzoneterapi  med mine 5 antistress punkter. Du får også mine bedste råd til at få ro på nervesystemet. 


Tilmeld dig her, og jeg sender dig straks en video med 5 antistress punkter du kan bruge til selv-zoneterapi og du vil være blandt de første til få besked når jeg er tilbage. Jeg deler desuden tanker omkring stress og hvordan jeg behandler stress. Senere deler jeg også viden omkring hormonelleubalancer (PCO(S), PMS mv. og hvordan jeg behandler dette. 
Kærlig hilsen Marlene