Chokolademorgenmad

Når man starter morgenen godt

Idag har jeg læsedag – jeg læser til komplementær hormonterapeut og skal læse med phytoterapi, altså terapi med urter. Jeg gør som jeg anbefaler andre, og starter med en god morgenmad.

Jeg skaber en god start på dagen, med godt med protein og fedt og næringsstoffer så jeg er klædt godt på. Men når jeg har tid skaber jeg indimellem en morgen med ekstra nydelse. Børnene får lov at sove længe, jeg bruger lidt længere på at aflevere børnene, jeg får lavet yoga og jeg nyder mig morgenmad lidt længere tid.

Når du har muligheden er det også noget jeg vil anbefale til dig der er stresset. Nydelses skaber oxytocin, som hæmmer stressresponsen i kroppen. Kakao er noget kan øge oxytocin af sig selv, og kombineret med en nydelsesfuld morgen sikre jeg at jeg er klar til at læse på den bedst mulige måde.

Her får du inspiration til en oxytocinboostende chokolademorgenmad. Den indeholder udover kakao der er godt til oxytocin, godt med gode fedtstoffer til hjernen og holde blodsukkeret stabilt og godt med protein til at holde dit energiniveau og byggesten til din hormonellebalance.

 

Chokolademorgenmad

Chokoladebowl:

Blend: 1 banan, 1 scoop chokoladeproteinpulver fx fra plantforce, 100 gram frosne jordbær og 1/2 dåse kokosmælk.

Hak topping: 2 spsk græskarkerner, 1 spsk hasselnødder, 1 spsk valnødder og cirka 40 gram helt mørk chokolade

Hæld smoothien i en skål, top med olie fx hørfrøolie og den hakkede topping og evt. friske bær.

Æggelatte:

Lav en god stærk op the. Jeg bruger gerne en chai eller pukkas three chamomille. tilsæt 1 tsk smør eller kokosolie.

Pisk 1 æg med 1 nip vanilje, 1 tsk kanel 1 tsk kardemomme. Brug en høj beholder til at piske dette hele sammen.

 

Når ægget skummer hældes den varme the i og du har nu en lækker æggelatte og kan putte den i din yndlingskop.

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Få besked straks jeg er tilbage - i ventetiden får en min video til selvzoneterapi med 5 antistress-punkter
Jeg er desværre på barsel lige nu og kan derfor ikke tage imod kunder. Men få besked så snart jeg er tilbage og klar til at behandle og rådgive mine skønne klienter, ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev. 


I mellemtiden kan du lave selvzoneterapi  med mine 5 antistress punkter. Du får også mine bedste råd til at få ro på nervesystemet. 


Tilmeld dig her, og jeg sender dig straks en video med 5 antistress punkter du kan bruge til selv-zoneterapi og du vil være blandt de første til få besked når jeg er tilbage. Jeg deler desuden tanker omkring stress og hvordan jeg behandler stress. Senere deler jeg også viden omkring hormonelleubalancer (PCO(S), PMS mv. og hvordan jeg behandler dette. 
Kærlig hilsen Marlene