Quinoa scones er super som et mellemmåltid eller i madkassen – både til børn og voksne. Du kan spise dem som de er, eller med smør eller med naturli smørbar (mælkefri). Scones er jo en tør kage der spises til the, men denne opskrift er ikke tør og kedelig.
Quinoa og amaranth er begge naturligt rig på proteiner og dermed aminosyrer, så jeg synes de mætter længe. Desuden er de begge lave på stivelse og smager dejlig nøddeagtigt. Hvis disse scones spises med smør eller smørbar fra naturli – så får du både fedtstoffer og proteiner. Det er helt perfekt til et mellemmåltid, især når du samtidig har fornemmelse af at have spist noget kageagtigt.
Du skal være opmærksom på at der nærmest ikke findes tørret tranebær der ikke er sødet med enten sukker eller æblekoncentrat. Du kan erstatte tranebær med andet tørret frugt efter ønske, eller bare udlade det element. Det fungerer fint alligevel.
Ingredienser:
150 g amaranth mel (fåes i helsekosten og er ikke så dyrt)
100 g quniomel (fåes i helsekosten eller store supermarkedskæder)
100 g økologisk kokosolie
1,5 dl mandel mælk
1 æg
1 spsk bagepulver
1 lille nip havsalt
100 g tørrede tranebær (eller rosiner)
50 g hakkede mandler
1. æg til pensling
Fremgang:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål, amarranht mel, quinoamel, salt, bagepulver, hakket mandler og tørret tranebær.
- Fordel kokosolie i melet, smør ved en mørdej hvis den er hård. Ellers tilsættes kokosolie til mælkeblandingen.
- Pisk æg og mandelmælk og sammen i en anden skål, og hæld det bagefter over i melet.
- Dejen fordeles i 12 muffinsforme og pensles med æg.
- Bages i 18 minutter til de er gyldne.