quinoa scones

Opskrift – Quinoa/amaranht scones

Quinoa scones er super som et mellemmåltid eller i madkassen – både til børn og voksne. Du kan spise dem som de er, eller med smør eller med naturli smørbar (mælkefri). Scones er jo en tør kage der spises til the, men denne opskrift er ikke tør og kedelig.

Quinoa og amaranth er begge naturligt rig på proteiner og dermed aminosyrer, så jeg synes de mætter længe. Desuden er de begge lave på stivelse og smager dejlig nøddeagtigt. Hvis disse scones spises med smør eller smørbar fra naturli – så får du både fedtstoffer og proteiner. Det er helt perfekt til et mellemmåltid, især når du samtidig har fornemmelse af at have spist noget kageagtigt.

Du skal være opmærksom på at der nærmest ikke findes tørret tranebær der ikke er sødet med enten sukker eller æblekoncentrat. Du kan erstatte tranebær med andet tørret frugt efter ønske, eller bare udlade det element. Det fungerer fint alligevel.


Ingredienser:
150 g amaranth mel (fåes i helsekosten og er ikke så dyrt)
100 g quniomel (fåes i helsekosten eller store supermarkedskæder)
100 g økologisk kokosolie
1,5 dl mandel mælk
1 æg
1 spsk bagepulver
1 lille nip havsalt
100 g tørrede tranebær (eller rosiner)
50 g hakkede mandler
1. æg til pensling

Fremgang:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Bland alle de tørre ingredienser i en skål, amarranht mel, quinoamel, salt, bagepulver, hakket mandler og tørret tranebær.
  3. Fordel kokosolie i melet, smør ved en mørdej hvis den er hård. Ellers tilsættes kokosolie til mælkeblandingen.
  4. Pisk æg og mandelmælk og sammen i en anden skål, og hæld det bagefter over i melet.
  5. Dejen fordeles i 12 muffinsforme og pensles med æg.
  6. Bages i 18 minutter til de er gyldne.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Få besked straks jeg er tilbage - i ventetiden får en min video til selvzoneterapi med 5 antistress-punkter
Jeg er desværre på barsel lige nu og kan derfor ikke tage imod kunder. Men få besked så snart jeg er tilbage og klar til at behandle og rådgive mine skønne klienter, ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev. 


I mellemtiden kan du lave selvzoneterapi  med mine 5 antistress punkter. Du får også mine bedste råd til at få ro på nervesystemet. 


Tilmeld dig her, og jeg sender dig straks en video med 5 antistress punkter du kan bruge til selv-zoneterapi og du vil være blandt de første til få besked når jeg er tilbage. Jeg deler desuden tanker omkring stress og hvordan jeg behandler stress. Senere deler jeg også viden omkring hormonelleubalancer (PCO(S), PMS mv. og hvordan jeg behandler dette. 
Kærlig hilsen Marlene