Opskrift – Rosenkål appelsin salat med græskarkerner

Rosenkål er super sundt, en af nordens superfoods. Rosenkål indeholder bl.a. gode doser af C-vitamin og folinsyre, og det er ekstra godt ved stress 🙂 Koges rosenkål mere end 2 min begynder de gode egenskaber at gå tabt. Rosenkål er kendt for at smage af prut! Men er fordi at den i så mange år er meget overkogt og skamkogt. Hvis man undlader det, smager rosenkål efter min mening fantastisk. Men faktisk kan rosenkål spises rå med god effekt, og så smager det friskt modsat den kogte rosenkål som mange frygter.

Rosenkålsalat

Ingredienser:
500 g rosenkål
1 håndfuld græskarkerner
3 appelsiner
Fremgang: Rosenkålen renses ved at bunden skæres af og de evt. dårlige blade fjernes. Herefter snittes dens så fint som muligt. Jeg bruger det fine rivejern på min foodprocesser, på den måde tager salaten ingen tid at lave.

Herefter skrælles appelsinerne med en kniv. Da de skal bruges til appelsin fileter skal hele den hvide hinde af. Du tager en lille skarp kniv og skærer skrællen af i små stimler. De tager hele skrællen og hinden af, men uden at fjerne for meget af kødet. Herefter skærer du fileterne ud ved at skære ind i appelsinen på begge sider og den hinde der afgrænser appelsinbådene. Nu skulle du stå med et stykke appelsin der ikke har noget hinde på sig. Og sådan gør du ved alle tre.
Var det her helt volapyk, så tjek den her video.
Jeg skærer gerne filetterne ud, ud over fadet med rosenkål, så saften (og der kommer meget) drypper ned i fadet og giver smag. Jeg pressen faktisk også resten af saften ud at hinderne jeg har tilbage efter fileterne er fjernet.
Fileterne skæres i mundrette stykke og anrettes sammen med rosenkålen i et fad. I mens puttes lidt olie på en pande og græskarkerne steges når panden er varm. De skal kun steges meget kort og så tages af varmen, og pas på – de hopper 😉
Før servering puttes en smules salt havsalt på græskarkernerne og de puttes som pynt på salaten.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Få besked straks jeg er tilbage - i ventetiden får en min video til selvzoneterapi med 5 antistress-punkter
Jeg er desværre på barsel lige nu og kan derfor ikke tage imod kunder. Men få besked så snart jeg er tilbage og klar til at behandle og rådgive mine skønne klienter, ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev. 


I mellemtiden kan du lave selvzoneterapi  med mine 5 antistress punkter. Du får også mine bedste råd til at få ro på nervesystemet. 


Tilmeld dig her, og jeg sender dig straks en video med 5 antistress punkter du kan bruge til selv-zoneterapi og du vil være blandt de første til få besked når jeg er tilbage. Jeg deler desuden tanker omkring stress og hvordan jeg behandler stress. Senere deler jeg også viden omkring hormonelleubalancer (PCO(S), PMS mv. og hvordan jeg behandler dette. 
Kærlig hilsen Marlene