Opskrift – Stenalderbrød

Stenalderbrød er et brød uden mel overhovedet. Det består af kerner, æg og olie og mætter derfor meget, hvilket gør det yderste egnet som frokostalternativ til rugbrød. Smagen overdøver heller ikke evt. pålæg. Der florerer mange opskrifter på stenalder og denne er ikke specielt – udover at jeg ikke tilføjer valnødder, da olien i nødderne bliver harsk selv ved meget lidt opvarmning.

På billedet ses hjemmelavet æggesalat og rejesalatsom er gode forslag til hvad du kan spise til frokost.

Stenalderbrød

Ingredienser:
120g mandler
120g sesam
120g hørfrø
120g gærskarkerner
120 g solsikkekerner
5 æg
1 dl koldpresset olivenolie
1-1½ tsk tamari eller havsalt

mobilfotos 210314 100

Fremgang:
Alle frø og nødder måles op og blandes. Herefter tilsættes tamari, æg og olie. Det hele hældes i en brødform, opskriften passer til en 1 liters brødform foret med bagepapir.

Brødet bages 1 time ved 160 grader. Det er meget vigtigt at brødet køler helt af før man tager det op, da det ellers går i stykker.
Har man en 2 liter brødform reduceres bagetiden til ca. 40 min.

Comments (2)

  1. Pingback: Æggesalat

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Få besked straks jeg er tilbage - i ventetiden får en min video til selvzoneterapi med 5 antistress-punkter
Jeg er desværre på barsel lige nu og kan derfor ikke tage imod kunder. Men få besked så snart jeg er tilbage og klar til at behandle og rådgive mine skønne klienter, ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev. 


I mellemtiden kan du lave selvzoneterapi  med mine 5 antistress punkter. Du får også mine bedste råd til at få ro på nervesystemet. 


Tilmeld dig her, og jeg sender dig straks en video med 5 antistress punkter du kan bruge til selv-zoneterapi og du vil være blandt de første til få besked når jeg er tilbage. Jeg deler desuden tanker omkring stress og hvordan jeg behandler stress. Senere deler jeg også viden omkring hormonelleubalancer (PCO(S), PMS mv. og hvordan jeg behandler dette. 
Kærlig hilsen Marlene