Opskrift – Sukkerfri æblecrumble

Når man får gæster til eftermiddagskaffe eller middag kan det være svært at finde på noget lækkert at tilbyde hvis man ikke ønsker at bruge raffineret sukker. Her et bud på et mega nemt alternativ. Da der ikke er tilsat sukker – er æblernes sødme afgørende for at kagen ikke bliver for sur.

Hvis du gerne vil tilsætte lidt sukker, så prøv at tilsættes 3 spsk kokossukker – der giver en dejlig karamel agtig smag og påvirker blodsukkeret mindre end almindeligt sukker.

Denne kage er uden gluten og uden havregryn – noget mange krydsreagere på.

Sukkerfri æblecrumble med kanal og rosiner:

Ingredienser:
3-4 store æbler
4 spsk ægte kanel
100 gram rosiner
125 gram stuetempereret økologisk smør
100 gram mandler
1 æg

Fremgang:
sukkerfri æbletærte

Æblerne skræller og skæres i tynde både og drysses med kanel. Herefter arrangeres de sådan som man synes er pænt på et fad. Jeg havde lagt bådene pænt i et cirkelmønster indtil sønnen kom og synes at de smagte dejligt og fik pillet halvdelen op og smagt på dem. Resten måtte omarrangeres, men det gør jo ikke noget for smagen om de ligger hulter til bulter:-)
Herefter laves crumble toppen. Jeg hakker mandlerne fint (og ligesom jeg skræller æblerne) så gør jeg det så at sønnen der kun er to år kan spise med. Du hakker bare dine mandler sådan som det passer dig :-). Mandler og rosiner puttes i en skål sammen med det bløde smør og ægget. Jeg pisker det med en håndmixer til massen er uden store smør klumper.
Til sidst fordeles massen over æblerne og kagen bages i ovnen ved 180 grader i 35-40 minutter.
Æblerne skal blive bløde, men hvis rosinerne begynder at blive sorte er det på tide at få kagen ud af ovnen.

Smager dejligt med kokosflødeskum, eller hvis du spiser mælk, så med cremefraiche eller flødeskum.

Velbekommen, verdens nemmeste sukkerfrie kage 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Få besked straks jeg er tilbage - i ventetiden får en min video til selvzoneterapi med 5 antistress-punkter
Jeg er desværre på barsel lige nu og kan derfor ikke tage imod kunder. Men få besked så snart jeg er tilbage og klar til at behandle og rådgive mine skønne klienter, ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev. 


I mellemtiden kan du lave selvzoneterapi  med mine 5 antistress punkter. Du får også mine bedste råd til at få ro på nervesystemet. 


Tilmeld dig her, og jeg sender dig straks en video med 5 antistress punkter du kan bruge til selv-zoneterapi og du vil være blandt de første til få besked når jeg er tilbage. Jeg deler desuden tanker omkring stress og hvordan jeg behandler stress. Senere deler jeg også viden omkring hormonelleubalancer (PCO(S), PMS mv. og hvordan jeg behandler dette. 
Kærlig hilsen Marlene