vegansk bounty kage

Opskrift – bountykage

Altså, helt ærligt, kage bliver aldrig sundt sundt, kage vil altid indeholde sukkerstoffer og andet (hvis det skal smage af kage, vel at mærke!). Men det er dejligt med en lækker kage til særlige lejligheder, og her er et rigtig godt bud. Denne kage er sødet med dadler og indeholder lækre fedtstoffer fra kokos. Sådan en kage, synes jeg, kan være en del af en balanceret kost engang imellem. Det er en melfri, vegansk sukkerfri bountykage, dvs. der ikke er æg eller mælk i. Desuden er der ingen former for mel i. Derfor kan den bruges til de fleste former for allergikere, og hvem elsker ikke bounty? Jeg ELSKER ihvertfald bounty :-). Konsistensen er helt blød og cremet som en bountybar indeni 😉

Vegansk sukkerfri bountykage uden mel

vegansk sukkerfri bountykage (melfri)

vegansk bounty kage

Ingredienser:

Brug en dåse kokosmælk på 400 ml, ikke light (der er fortyndet med vand) – stil de på køl så den deler sig i en tyk del og “resten”

Fyld:
1 dl tyk kokosmælk
30 gram kokosolie
1 stor spsk fiber HUSK (grov)
200 gram kokosmel
1/2 tsk salt

Bund:
200 gram mandler
300 gram dadler evt. opblødt i lidt vandt hvis de er hårde. Eller dadeltern (dadelstykker vendt i rismel)
Resten af kokosmælken
20 gram kokosolie
1-2 spsk
Saften af 1 citron eller 1 lime
1/2 tsk salt

Topping: 100-200 gram hakket chokolade (evt. sukkerfri) smeltet sammen med 50 gram kokosolie

Fremgang

  1. Blend alle ingredienserne, gerne i en foodprocessor eller lignende, til bunden sammen. Fordel massen i en tærte form eller en springform.
  2. Bland kokosmælk og husk godt sammen i en skål og lad det trække nogle minutter før resten af ingredienserne blandes i. Har du en foodprocessor kan alle ingredienserne blendes ved lav hastighed (så HUSK’en ikke samler sig i klumper)
  3. Bag bunden i 10 min ved 175 grader. Fordel fyldet over bunden og stil den på køl.
  4. Imens smeltes kokosolien og 2/3 af chokoladen over vandbad. Når dette er smeltet hældes det over resten af chokoladen og der røres let rundt til al chokoladen er smeltet og chokoladen hældes over kagen når er let afkølet. Kagen afkøles helt, så chokoladen får et pænt knæk når den skæres.

God køkkenkarma til dig, en fantastisk kage.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Få besked straks jeg er tilbage - i ventetiden får en min video til selvzoneterapi med 5 antistress-punkter
Jeg er desværre på barsel lige nu og kan derfor ikke tage imod kunder. Men få besked så snart jeg er tilbage og klar til at behandle og rådgive mine skønne klienter, ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev. 


I mellemtiden kan du lave selvzoneterapi  med mine 5 antistress punkter. Du får også mine bedste råd til at få ro på nervesystemet. 


Tilmeld dig her, og jeg sender dig straks en video med 5 antistress punkter du kan bruge til selv-zoneterapi og du vil være blandt de første til få besked når jeg er tilbage. Jeg deler desuden tanker omkring stress og hvordan jeg behandler stress. Senere deler jeg også viden omkring hormonelleubalancer (PCO(S), PMS mv. og hvordan jeg behandler dette. 
Kærlig hilsen Marlene